Rittal Scandinavia AB logo

Regionsäljare Industri Automation - Rittal Scandinavia AB, Ängelholm

ID 33869
Industri AutomationRittal Scandinavia AB söker Regionsäljare Industri Automation

Vill du arbeta med en av världens främsta tillverkare inom inkapslingteknik? Rittal söker till sitt säljteam en driven, målinriktad och strukturerad Regionsäljare inom industrisegmentet med ansvar för region mellansverige.  Om du vill arbeta med teknisk försäljning av marknadsledande,  innovativa produkter inom en professionell, internationell koncern  så kanske detta är en möjlighet för dig.

Om tjänsten
Rittal söker till sin Svenska verksamhet en regionsäljare Industri Automation med ansvar för region mellansverige. Genom aktiv bearbetning av marknaden utvecklar du ditt distrikt och skapar lönsam tillväxt inom industrisegmentet. Du får möjlighet att arbeta med en produktportfölj av högsta kvalitet i ett distrikt med många intressanta kunder. För att nå framgång så förväntas du att vidareutveckla dina befintliga kunder samtidigt som du också kontinuerligt söker nya möjligheter.   

Arbetsuppgifter
Din uppgift är att utveckla och underhålla din kundportfölj med utgångspunkt från Rittals kompletta produktportfölj. I din roll som säljare bygger du långsiktiga relationer med både befintliga och potentiella industrikunder inom regionen. Du är ute hos kund i hög omfattning och kan räkna med ett högt tempo i ett team där ambitioner och förväntningarna är höga. För att nå framgång så har du god support av innesälj, produktspecialister samt övriga medarbetare i en väl strukturerad organisation. Du rapporterar till försäljningschef och ingår i ett team med 5 andra Regionsäljare. Du utgår från ditt hemmakontor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Etablera och underhålla goda kundrelationer
 • Genomföra överenskommen säljstrategi, analys av marknaden och potential i regionen.
 • Utveckla distriktet med fokuserad insats och hög kundkontakt
 • Säkerställa att Rittal säljer lösningar baserade på kundens behov och på det som ger värde för kunden.
 • Följa upp leads genererade från kompetenscenter eller från kampanjer
 • Följa upp din affärsplan och relaterade kampanjer och aktiviteter
 • Aktivt deltagande i försäljningsrelaterade kampanjer - inklusive utställningar och mässor
 • Säkerställa bearbetning av konsulter och andra indirekta kunder och se till att beställa support från Product Managers eller andra resurser vid behov.
 • Säkerställa ett effektivt samarbete mellan Channel Sales, Technical Sales, IT system sales samt inom industry sales
 • Se till att konkurrensinformation och marknadstrender/ utveckling rapporteras in till organisationen
 • Utarbeta prognoser och rapporter enligt företagets rutiner
 • Ansvara för rapportering, daglig uppföljning i CRM systemet samt veckovis och månadsrapport. 

Din profil
Du har en relevant teknisk utbildning, gärna med inriktning på el/ elkraft. Du har några års erfarenhet av teknisk försäljning (B2B) och brinner för försäljning och att skapa mervärde till kunden. Du är van att aktivt bearbeta dina kunder samt att arbeta över en större geografi. Du arbetar strukturerat och målinriktat.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från liknande verksamhet inom industrisegmentet. Du behöver inte nödvändigtvis har lång erfarenhet av försäljning, men du har god verksamhetsförståelse kombinerat med teknisk kunskap nyfikenhet som du vill sätta i spel i kundrelationer.

Du bör ha ett starkt intresse för teknisk försäljning och vilja utveckla dina kunskaper inom området. Du ser Rittal som en långsiktig arbetsplats med stora möjligheter att utvecklas inom företaget.  Du har goda kunskaper i svenska och engelska. Du behärskar Office paketet väl. Att arbeta som säljare hos Rittal kräver professionalism, driv och engagemang - och dina personliga egenskaper är avgörande för framgång i jobbet.

Personliga egenskaper:

 • Du brinner för försäljning och har alltid kunden i fokus
 • Du arbetar med värdebaserad försäljning
 • Du kan bygga och underhålla långsiktiga kundrelationer
 • Du har goda produktkunskaper inom el- och verkstadsprodukter
 • Du har erfarenhet och trivs i en målstyrd verksamhet där prestationer och resultat går hand i hand
 • Du talar och skriver flytande svenska och engelska
 • Du är resultatinriktad och trivs på synliga mål och deadlines
 • Du tar ansvar och är proaktiv
 • Du är självständig, men också en lagspelare

Du erbjuds
Rittal står inför en spännande utveckling med en mängd nya intressanta produkter på väg ut på marknaden. Du kommer att vara en del av ett välkänt företag där de anställda är mycket uppskattade på grund av sin kompetens och professionalism.  Du erbjuds kontinuerlig professionell och personlig utveckling. Lön med tillhörande förmåner, kompensation som motsvarar dina kvalifikationer.

Om företaget
Rittal, som ingår i den tyska koncernen Friedhelm Loh Group är världsledande inom apparatskåpssystem för industriautomation och fysisk IT-säkerhet.

På Rittal i Skandinavien hanterar 120 medarbetare 5000 artiklar och 6000 kunder. Dessa betjänas från svenska huvudkontoret i Ängelholm, kontoren i Stockholm, Göteborg samt från de norska och danska kontoren i Ski och Köpenhamn.  Omsättningen 2016 uppgick till drygt 580 MSEK.

Mer information om Rittal hittar du på deras hemsida www.rittal.se.

Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail i och med GDPR.

Ansøg dette job Ansøg dette job og registrer dit CV i vores database

Konsulent

Ann-Cristin Aronsson
Ann-Cristin Aronsson
Business Unit Manager
+46 720 26 38 23
aar@sam-int.com
Ansøg dette job
Ansøg dette job og registrer dit CV i vores database
<< Tilbage